Politica de Livrare si Retur

Conform legislatiei din Romania (reglementata prin OUG 34/2014) puteti sa returnati produsele cumparate in termen de 14 zile calendaristice de la cumpararea lor. 

Legislatia in vigoare se aplica persoanelor fizice. Asadar, dumneavoastra, consumatorul, aveti dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

ATENȚIENU avem posibilitatea de a face schimb de produse! Trebuie să returnezi ce nu ți se potrivește și să plasezi o nouă comandă cu mărimea dorită.

Returul poate fi GRATUIT sau CONTRACOST în funcție de valoarea comenzii și modalitatea în care a fost plasată comanda (din contul ANACUCUTA.ro sau fără a fi plasată din contul ANACUCUTA.ro)

Returul este GRATUIT și se poate face din aplicație sau varianta web a site-ului, secțiunea Retururi dacă sunt îndeplinite următoarele condiții împreună:

 • Comanda a fost plasată din contul/ site-ul ANACUCUTA
 • Valoarea totală produselor a să fi fost de minimum 300 RON (taxa de transport nefiind inclusă)

Vrem ca tu să porți doar ce ți se potrivește perfect, așa că am făcut procesul de retur cât mai simplu!

Ai comandat ceva ce nu ți se potrivește sau nu este pe placul tău și se îndeplinesc condițiile pentru retur gratuit? Urmează pașii de mai jos:

 1. Acceseaza pagina formular de rutur.
 2.  Selectează produsul pe care dorești să îl returnezi și menționează contul bancar (creat la o bancă în Romania, valabil în moneda RON ) în care să îți restituim contravaloarea acestuia. ( ATENȚIE: Dacă plata a fost efectuată prin card, suma va fi returnată automat în contul bancar al cardului cu care s-a efectuat plata )
 3. Specifică adresa de unde să fie ridicat coletul
 4. Curierul va ajunge la adresa menționată pentru a prelua coletul retur în data selectată de tine
 5.  Traseul coletului retur poate fi verificat conform notei de transport (AWB) primită pe adresa de e-mail, până în momentul în care acesta ajunge la firma de curierat. Ulterior, vei primi un e-mail din partea noastră în momentul în care returul va fi acceptat de către colegii nostri, iar acest proces poate dura până la 14 zile lucrătoare din momentul în care ai trimis returul.
 6. Contravaloarea produsului returnat îți va fi rambursată în cel mult 14 zile calendaristice de la ridicarea coletului.

 IMPORTANT:

 • Produsele pot fi returnate DOAR cu etichetele atașate și fără urme de purtare sau spălare!
 • Ești răspunzător pentru diminuarea valorii produsului, ca urmare a utilizării acestuia într-un mod care trece peste cel necesar pentru a constata caracteristicile funcționării produselor.
 • Nu uită să pui în coletul pentru retur, originalul sau copia dovezii de cumpărare (factura)

RETURUL este CONTRACOST în următoarele cazuri:

 • Dacă ai plasat o comandă fără să fi logat în contul ANACUCUTA
 • Dacă ai plasat o comandă din contul ANACUCUTA însă, această are valoarea mai mică de 300 lei (taxa de transport nefiind inclusă).

Noi îți vom returna doar contravaloarea produsului, nu și costurile de transport, CHELTUIELILE DE RETUR VOR FI SUPORTATE DE CĂTRE TINE!

Ce ai de făcut?

 1. Sună la firma de curierat și solicită ridicarea coletului de la adresa dorită
  Pentru siguranța produselor, îți recomandăm să alegi firme de curierat care pun la dispoziție confirmare de primire / urmărirea coletului (ex: SAMEDAY, FAN COURIER, Urgent Cargus, DPD etc .)
  2. Completează, cât mai clar, formularul de retur pe care l-ai primit în colet cu datele corecte și complete. Nu uita să specifici contul bancar (creat la o banca în Romania, valabil în moneda RON ) pentru a-ți putea returna suma.  ( ATENȚIE: Dacă plata a fost efectuată prin card, suma va fi returnată automat în contul bancar al cardului cu care s-a efectuat plata )
  3. Adaugă formularul de retur completat în colet, alături de produsul pe care vrei să îl returnezi și factura aferentă comenzii.

  Nu este posibil returul coletului personal la sediul firmei FAN COURIER sau prin Poștă, acesta trebuie ridicat de către o firmă de curierat și livrat la adresa menționată.
  4. Contravaloarea produsului returnat îți va fi rambursată în cel mult 14 zile calendaristice de la ridicarea returului.

Observații

 • Completează cu atenție formularul și apoi adaugă-l în colet cu produsele pe care vrei să le returnezi. Dacă nu mai deții formularul de retur, îl poți descărca din acesta pagină (format PDF), în partea de jos. De asemenea, poți scrie propria declarație de retragere din contract sau ne poți trimite orice altă declarație neechivocă prin e-mail.
 • Nu uită să atașezi originalul sau copia dovezii de cumpărare (factura) coletului retur.
 • Îți vom fi recunoscători dacă produsul va fi împachetat în ambalajul nostru original însă, nu uita să menționezi pe colet ANACUCUTA – RETUR
 • Taxele de transport NU vor fi rambursate! NU trimite coletul “cu plata la livrare” – firma de curierat nu are posibilitatea tehnică de a primi un astfel de colet și acesta va fi returnat la adresa de unde a fost ridicat, fiind plătite taxele de transport TUR – RETUR
 • Ești răspunzător pentru diminuarea valorii produsului, că urmare a utilizării lui într-un mod care trece peste cel necesar pentru a constată caracteristicile funcționării produselor.

Costul transportului returului sau a schimbului de colete este suportat de catre client sau de catre companie, doar in cazul in care motivele tin de companie (clientul a primit un produs defect sau un produs gresit).*

*Coletele retur se verifica manual in fata camerelor de luat vederi, de aceea ne rezervam dreptul de a refuza plata banilor pentru produsele neconforme!

Coletul retur trebuie trimis catre anacucuta.ro  , Calea Dudesti 188, Bloc B Etaj 2, Apartament 11,Sector 3, Bucuresti

Conform OUG nr. 34/2014,SC Ann D`Or Global Co. S.R.L. isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.

Toate aceste clauze si conditii sunt prevazute in:

– Ordonanta nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta
– Lege nr. 51 din 21/01/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta
– Prezenta OUG 34/2014 reglementează drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii

Pentru orice detalii sau neclaritati privind returnarea produselor va rugam sa ne contactati pe email la adresa contact@anacucuta.ro sau la numarul de telefon 0755 714 714.

Conform legislatiei in vigoare, aveti la dispozitie TELEFONUL CONSUMATORILOR – 0219551 al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Persoana Juridica are dreptul doar la SCHIMB DE PRODUSE, NU poate face RETUR.

Ai intrebari? Lasa-ne un mesaj:

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.